\"مهرداد اميدوار\" با اشاره به وجود سنگهاي نفيس در منطقه دارالسلام شيراز گفت: اين منطقه از سالهاي پيش بهدليل وجود بقعههاي بسيار ارزشمند مورد توجه بوده است، اما به نظر ميرسد سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شيراز از وجود سنگهاي نفيس موجود در اين منطقه بياطلاع بودهاند زيرا پيش از اين هيچ اقدامي در زمينه حفاظت از اين بقاع يا سنگهاي نفيس انجام نشده بود.
اميدوار با اشاره به روند اداري که بايد براي حفاظت از اين آثار طي شود، گفت: براي حفاظت از اين آثار تاريخي، بايد مراحل اداري و بروکراسي را طي کرد که حداقل حدود يک ماه طول ميکشد. به همين دليل از ميان تمام سنگهاي نفيس موجود در اين قبرستان يکي از بهترينهاي آن را انتخاب و با هزينهاي که اين گروه تقبل کردند، آن را به موزه سنگ انتقال داديم تا از اين سنگ تا مشخص شدن سرنوشت اين قبرستان و باقي آثار تاريخي آن در اين موزه حفاظت کنيم.
وي با اشاره به محدوديتهايي که در اين زمينه موزه هفتتنان با آن مواجه است گفت: از نظر قانوني اختياري براي حفاظت از مابقي آثار نداريم. در حال حاضر اين سنگ را به عنوان قطعه شي نفيس اهدا شده به اين عمارت، حفاظت خواهيم کرد تا تعيين تکليف از سوي مقامات ارشد سازماني در اين زمينه صورت بگيرد.
وي تأکيد کرد: هماکنون وجود سنگهاي نفيس و ارزشمند تاريخي را به معاون فرهنگي سازمان ميراثفرهنگي، صنايعدستي و گردشگري شيراز اطلاع خواهيم داد تا کارشناسان مربوطه را براي بررسي موضوع به منطقه اعزام کنند.
مسئول موزه سنگ هفتتنان شيراز تأکيد کرد: در اين منطقه سنگهاي زيادي وجود دارد، اما متأسفانه به لحاظ اجرايي اختياراتي نداريم که بتوانيم تا طي مراحل اداري از مابقي سنگهاي موجود در آن قبرستان حفاظت کنيم.
وي خاطر نشان کرد:با رئيس سازمان شيراز تماس خواهيم گرفت تا هر چه سريعتر کارشناسان را براي بررسي موضوع به اين منطقه اعزام کنند که اميدواريم اين اقدامات به زمان زيادي نياز نداشته باشد.
يکي از کارشناسان گروه خط فرهنگستان هنر نيز با اشاره به تبديل شدن اين قبرستان عمومي به پارک گفت: در بازديد از منطقه متوجه وجود شکستگيهايي در اطراف برخي از قبرها و سنگهاي نفيس اين منطقه شديم که با پرس و جو از افرادي که در اين منطقه حاضر بودند، متوجه شديم قرار است اين قبرستان قديمي به پارک تبديل شود.
اين در حالي است که قبرستان دارالسلام به لحاظ تاريخي ارزش زيادي دارد زيرا قبور بزرگاني چون خديجه دختر امام حسن مجتبي (ع)، عبدالغفار خوي شبستري سرباز گمنام امام زمان (عج)، شيخ ابوصائب يار حضرت رسول (ص)، زين الدين پسر حضرت زين العابدين (ع) و ائمه جمعه شيراز از دوره زنديه تا معاصر و ... در اين قبرستان قرار دارد.
گفتهاند که نام اين قبرستان در اصل دارالسلم بوده و از نام يک سياه پوست مسلمان گرفته شده است. ميگويند اين سياهپوست کراماتي داشته و مستجابالدعوه بوده است. به مرور نام اين مکان از دارالسلم به دارالسلام تغيير پيدا ميکند. همچنين در قبرستان دارالسلام، زين العابدين ميرزا کوچک معروف به رحمت علي شاه مدفون است که در زمان وي در عراق قحطي رخ ميدهد. مردم شيراز براي کمک به آنها گندم ميبردند و مردم عراق هم به جاي کمکها خاک کربلا را به مردم شيراز ميدادند که اين خاک در ضلع جنوبي قبرستان ريخته و به صفه تربت معروف شده است. ادبيات، نوع حجاري و خطاطي روي سنگ قبرها آثاري تاريخي و ماندگار به حساب ميآيد.
103/M
انتهای پیام/